Om Nova

DEN PERFEKTA PLATSEN FÖR SHOPPING.

Nova är den perfekta platsen för shopping – både då du behöver vara effektiv och då du har all tid i världen att bara strosa runt och mysa. Hos oss hittar du det mesta; alltifrån säsongens senaste trender till nyheter inom heminredning, teknik, litteratur, leksaker, sötsaker och accessoarer. Våra många restauranger och caféer inbjuder till en stunds avkoppling och umgänge tillsammans med vänner och familj.

 

Förutom allt du hittar i våra butiker och i restauranger och på caféer har vi också de ultimata presenterna: Novas eget presentkort och vår personal shopping. Vi har även trevliga sittytor runt om på Nova där du kan ta en paus i shoppandet, riva av ett affärsmöte eller njuta av en perfekt cappuccino. För dig som besöker oss med ett litet barn och behöver en stunds lugn och ro så ska du bege dig till vårt minirum där du kan amma, värma barnmat eller byta blöja.

VÄLBEFINNANDE OCH KOMFORT

Defibrillator
På Nova har vi en defibrillator (hjärtstartare) och utbildade vakter varje dag. Allt för att du som kund ska kunna känna dig trygg även om olyckan skulle vara framme.

Infotavlor
Innanför våra entréer hittar du våra interaktiva infotavlor. Här kan du få information om centrumet, se en karta över butikerna, se när bussarna avgår samt hitta kontaktuppgifter till oss som jobbar på Nova.

Lounger
Ta en paus i våra sköna lounger som finns lite varstans i centrumet. Koppla av i sköna soffor och fåtöljer medan tankarna får flöda. Önskar du surfa har du möjlighet att koppla upp dig på vårt trådlösa Wi-Fi nätverk. Ta även möjligheten att ha ett affärsmöte i loungerna, med närhet till våra caféer och restauranger.

Toaletter
På Nova finns det ett flertal kundtoaletter för dig som besökare. Några av dessa är utrustade med skötbord, andra är handikappanpassade. Toaletterna ligger i anslutning till restaurangtorget, med ingång bredvid Pressbyrån.

Uttagsautomater
På Nova finns det en bankomat. Du hittar den vid restaurangtorget mellan Dressmann och Volt.

Wifi
Självklart bjuder vi på trådlöst nätverk. Det heter Nova gratis Wi-FI och när du har godkänt användarvillkoren är det bara att börja surfa!

BARNFAMILJER

Skärmavbild 2015-07-24 kl. 14.57.02

Baby lounge/minirum
I vårt minirum kan du byta blöja, värma barnmat, amma eller bara njuta av en stunds lugn och ro för dig och ditt barn. Här finns finns både skötbord och micro att tillgå. Novas Baby lounge/ minirum hittar du i anslutning till kundtoaletterna. Du kan även värma din barnmat i microvågsugn direkt på restaurangtorget.

Parkering för familjer
Utanför samtliga av våra entréer har vi markerade familjeparkeringar. Detta för att göra att barnfamiljer lätt, smidigt och säkert ska kunna ta sig in på Nova.

 

PARKERING

Skärmavbild 2015-07-24 kl. 15.08.58Totalt finns det ca 1500 parkeringsplatser i anslutning till Nova. Glöm inte vår parkering utanför Jysk. Har du svårt att hitta tillbaka till din bil? Vi har fyra skyltar på parkeringen, 1-4, som visar vid vilken ingång du har ställt din bil så att du lätt kan hitta tillbaka till den.

Cykelparkering
Utanför entré 1, 4 och utanför Team Sportia finns våra cykelparkeringar.
Vid 1:ans parkering finns en luftpump till cyklar samt cykelparkering under tak.

Parkering för rörelsehindrade
I anslutning till entré 1 & 4 finns reserverade platser för rörelsehindrade.

Parkering för motorcykel/scooter
Det finns även specifika parkeringsplatser för motorcyklar och mopeder på Nova Lund.

Parkering för elbilar
Tillsammans med Kraftringen och Tesla erbjuder vi dig som kund möjlighet att ladda din elbil – helt gratis! Mellan entré 3 och 4 finns platser reserverade för laddning, och under locket på laddstolparna hittar du laddningskontakterna.

TILLGÄNGLIGHET

Skärmavbild 2015-07-24 kl. 14.58.53Handikapptoalett
Våra toaletter hittar du i anslutning till restaurangtorget, med ingång bredvid Pressbyrån. De två första toaletterna på vänster sida är handikappanpassade.

Parkering för rörelsehindrade
I anslutning till entré 1 och 4 finns reserverade platser för rörelsehindrade.

Entréer
Samtliga entréer på Nova är handikappanpassade.

Rullstol
Nova har en rullstol som våra kunder kan få låna under sitt besök på centret. Kontakta Kundtjänst på 046 – 122 990 om du önskar låna vår rullstol.

Servicehundar
Det är inte tillåtet att ha med sig hund på Nova med undantag för assistanshundar.

Till assistanshundar räknas

    • Ledarhundar för individer med synskador
    • Servicehund för individer med rörelsehinder
    • Signalhundar för individer med hörselskada
    • Medicinskt alarmerande hundar som har ett tjänstetäcke samt en legitimation med fotot på hund och förare.