Vår historia

NOVA – ETT DJÄRVT INITIATIV.

Nova ligger i den västra delen av Lund. Nova är numera känt i hela regionen som en självklar destination för mode, kläder och inspiration. Så har det inte alltid varit. I början av 2000-talet stod Lunds kommun utan större handelsplatser utanför staden. Man värnade om cityhandeln och var mycket försiktig när det kom till byggandet av externa köpcentrum. Trots det fick byggföretaget JM möjlighet att prospektera för ett köpcentrum. Med ett undantag. Det fick inte innehålla dagligvaror. Aldrig tidigare hade ett handelshus med endast sällanköpsvaror, innefattande kläder och konfektion, byggts i en svensk storkommun.

Den 19 september 2002 slog så Nova upp portarna för första gången. Fyra år senare stod tillbyggnaden om 6000 m2 handelsyta klar. Människor från hela Skåne vallfärdade för att shoppa, äta och ha trevligt. Idag är Nova den självklara destinationen med sin lugna atmosfär och välkomnande kultur. Och vi blir hela tiden bättre.

Nova har under åren vunnit en rad priser och utmärkelser, bland annat Årets köpcentrum/Galleria 2003 (Retail Awards) och Sveriges populäraste storbutikscentrum både 2010 och 2011 (Market).

1328 Nova Lund 30_ 125b_liten