NO WASTE - EN MEDVETEN UTSTÄLLNING

Välkommen till utställningen NO Waste på Nova.

Vårt mål är att erbjuda en medveten shoppingupplevelse i en inbjudande miljö för livets alla faser. Vi tror på hållbarhet och vi tror att shopping kan gå hand i hand med en hållbar planet. Det handlar om kunskap och att göra hållbara val. I vår NO Waste utställning har vi samlat ett axplock av alla hållbara val du kan göra på Nova. Från modeplagg till produkter. Vi vill inspirera till att göra hållbara val när det gäller material och i utställningen kan du läsa dig till vilka olika material som faktiskt går att återvinna. 

Varmt välkommen in. Du hittar utställningen mellan entré 1 och 4 och den står öppen fram till den 3 juni. 

Utställningen inkluderar presentationer av hållbara produkter och kläder från våra butiker. Besökare kan utforska dessa produkter och lära sig mer om de varumärken och initiativ som arbetar för att främja hållbar utveckling.

Sammanfattningsvis erbjuder vi en engagerande och tankeväckande utställning som lyfter fram vikten av hållbarhet i dagens samhälle. Genom att erbjuda kunskap, inspiration och praktiska verktyg strävar utställningen efter att inspirera besökare att ta aktiva steg mot en mer hållbar framtid.

...

För de som vill fördjupa sina kunskaper erbjuder utställningen olika workshops, finloppis och föreläsningar. Dessa aktiviteter ger besökarna möjlighet att lära sig mer om olika aspekter av hållbarhet och få praktiska tips för att integrera hållbara vanor i sin vardag. Se hela programmet här!

Sharing is Caring - Hur kan vi tillsammans arbeta för en bättre planet?

Dela med dig av dina bästa tips, antingen inne i vår utställning eller på våra sociala medier. 

En av delarna i utställningen är kring vår bikupa på taket. Denna biologiska installation ger besökare en möjlighet att lära sig om vikten av biodiversitet och pollinering för ekosystemet. Det är ett påminnande om hur små åtgärder, som att främja pollinering, kan ha en stor positiv effekt på miljön.

TÄVLING - Var med och tävla genom att namnge vår bi-drottning. Besök utställningen och tävla där. 

Den centrala delen av utställningen är dedikerad åt hållbar shopping och presenterar olika alternativ för att minska miljöpåverkan genom inköp. Besökare kan lära sig om fördelarna med att välja produkter av hållbara och återvunna material och hur man kan minska sitt ekologiska fotavtryck genom att göra medvetna konsumtionsval. T.ex. hur skapar man en hållbar vårgarderob. I utställningen får du inspiration till att skapa en bra garderob som är hållbar och lever längre. 

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete som vi kallar för Nova Hållbart.

Lär dig om vilka material som går att återvinna.