Om Nova

Nova skylt

Nova ligger i den västra delen av Lund. I början av 2000-talet stod Lunds kommun utan större handelsplatser utanför staden. Man värnade om cityhandeln och var mycket försiktig när det kom till byggandet av externa köpcentrum. Trots det fick byggföretaget JM möjlighet att prospektera för ett köpcentrum. Med ett undantag. Det fick inte innehålla dagligvaror. Aldrig tidigare hade ett handelshus med endast sällanköpsvaror, innefattande kläder och konfektion, byggts i en svensk storkommun.

Den 19 september 2002 slog så Nova upp portarna för första gången och fyra år senare stod tillbyggnaden om 6000 m2 handelsyta klar. Människor från hela Skåne vallfärdade för att shoppa, äta och ha trevligt - och fortfarande idag är Nova den självklara destinationen för alla som uppskattar bra och lättillgänglig shopping!

2002

Entrésnurrorna tar sina första, invigande varv

Den 19 september rullar Novas butiker upp sina galler för allra första gången.

2006

Tillbyggnaden på 6000 kvm invigs

Den externa byggnaden för volymhandel “Nova 2” öppnar.

2010-2011

Sveriges populäraste storbutikscentrum

Nova utnämns till Sveriges populäraste storbutikscentrum av tidningen Market - två år i rad!

2015

Nuveen Real Estate förvärvar Nova

Nuveen Real Estate gör, på uppdrag av TIAA-CREF, sin första investering i Norden.

2016

Nova Open anordnas för första året

Den numera årliga innebandyturneringen tillsammans med IBK Lund ser dagens ljus.

Vill du jobba hos oss på Nova?

Du är inte ensam! Vår organisationskultur bygger på både glädje och samarbete! Vi har högt i tak och arbetar alla tillsammans för att uppnå service över förväntan - varje dag!

Varje butik och restaurang sköter själva rekryteringen av sin personal och du ska därför alltid kontakta det aktuella företaget direkt! Gå in på respektive företags sida här på hemsidan så hittar du telefonnummer/e-mailadress för vidare kontakt.

Många tjänster utannonseras via Platsbanken på Arbetsförmedlingen, via annonser i dagspress eller på företagens egna Facebook. Så håll utkik i olika kanaler för att hitta just den tjänst du drömmer om! Lycka till!

Våra butiker & restauranger