Information

Planera ditt besök hos oss

 

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg med att handla här på Nova. Självklart följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer och även lokala riktlinjer här i Lund och vi håller Nova öppet eftersom vi är en allmän plats med samhällsviktiga funktioner; såsom exempelvis vårt Apotek och våra optiker - och därmed alltså tillhandahåller service till våra besökare. Förhållningen är alltid att undvika trängsel. Tvätta händerna ofta, hosta och nys i armvecket och stanna hemma om du känner minsta symtom. Detta gäller både våra besökare och kunder - och självklart även alla medarbetare i centret.

Regeringen och Folhälsomyndigheten har återigen skärpt restriktionerna med nya maxtak för antal besökare i gallerior och köpcentrum vilket betyder att alla uppmanas att handla ensamma och att inte ta med familjer eller annat sällskap in i affärer. För våra restauranger och caféer här på Nova gäller att man inte längre får äta i sällskap utan endast en person per bord gäller (med undantag för små barn eller andra personer i behov av stöd). 

***

Gallerian har öppet:

Mån-fre 10:00-20:00, Lör-sön 10:00-18:00

Många butiker här på Nova har fortfarande öppet:

Mån-fre 10:00-19:00, Lör-sön 10:00-17:00

Vi rekommenderar dig därför att alltid kika in på respektive BUTIKSSIDA här på hemsidan för aktuell information angående öppettider inför ditt besök hos oss! 

Under rådande situation varierar våra butikers öppettider. Det hjälper våra medarbetare att bemanna under en tid av hög frånvaro men också att minska kostnaderna när omsättningen tillfälligt är lägre. Vi gör alla vad vi kan för att vi, tillsammans, ska kunna gå ur den här krisen starkare. Det är viktigt att vi alla tar vårt ansvar och följer de riktlinjer vi fått - och samtidigt är det också viktigare än någonsin att handla och agera lokalt för att få behålla en levande stad även efter krisen. Så detta är en utav flera åtgärder vi nu gör för att Nova ska kunna vara en mötesplats - även i framtiden. 

***

Vill du handla när det vanligtvis är som minst antal besökare på Nova rekommenderar vi dig att besöka oss måndag-fredag 10:00-12:00 och efter klockan 16:00. Eller på helger mellan kl. 10:00-12:00. På dagar och tider då vi har högre besöksfrekvens i gallerian har vi även trygghetsvärdar som informerar våra kunder om att hålla avstånd. Vill du handla på Nova (fast lite på håll sådär) kan du kika in på DEN HÄR SIDAN där du hittar mer information om vad några av butikerna och restaurangerna här på Nova erbjuder för att du ska kunna shoppa hos dem! 

Du kan också ta hjälp av vår Personal Shopper Zlatko som finns på plats varje tisdag till torsdag mellan klockan 11:00-16:00 för att hjälpa dig med personlig och säker shopping - också på avstånd. Mer information om hur denna tjänst fungerar och hur du kommer i kontakt med Zlatko för att göra dina beställningar hittar du HÄR.

***

Tillsammans ska vi bidra till att smittspridningen går ner!

Vi har sedan tidigare utökat vår städning och vi desinficerar samtliga kontaktytor på Nova flera gånger per dag. Runt om på Nova finner du information om att hålla avstånd och handsprit finns att tillgå. Vi uppmanar våra besökare om att hålla avstånd genom markeringar i golvet och har även ökat avståndet mellan borden på vårt mattorg.

Vi informerar här på hemsidan samt i våra sociala kanaler om tider och dagar då vi vanligtvis har färre antal besökare på plats på Nova. Våra ordningsvakter ansvarar för att våra besökare kan vistas här på ett säkert sätt och samtliga butiker och restauranger har egna rutiner och kontrollerar max antal besökare - allt för att undvika trängsel. Det finns även framtagna strategier vid eventuell köbildning utanför butikerna. Samtliga butiker har en kontinuerlig dialog med Novas ordningsvakter om besökstrycket i butiken är högt. Alla medverkar vi till en säker miljö här på Nova. 

Fler erbjudanden & event på Nova

Personlig och säker shopping

10 november, 2020
Erbjudande
Nu kan vi erbjuda ett säkert shoppande för dig på Nova utan att du behöver besöka gallerian. Vi tar personlig shopping till nästa steg!

Byte av Presentkort

17 november, 2019
Erbjudande
Nu kan du byta ditt gamla mintgröna presentkort mot ett nytt svart!

Suit & Style Service

16 november, 2019
Erbjudande
BROTHERS Suit & Style Service är tjänsten för dig som vill boka personlig kostym- och stilrådgivning. En kostnadsfri tjänst med det där lilla extra för dig som bryr dig om detaljerna.

Personlig Shopping på Lindex

5 augusti, 2019
Erbjudande
Camilla, Personal Shopper på Lindex här på Nova hjälper dig kostnadsfritt med nyttiga tips och tricks för hur du kan uppdatera din garderob!